Ove je godine naš odred ponovno sudjelovao u ceremoniji predaje Betlehemskog svjetla mira u zagrebačkoj katedrali, koju već tradicionalno organizira Savez izviđača Hrvatske.

U nedjelju, 15. prosinca, nešto prije 10 sati skupilo se 48 članova u Zagrebu na Savskom mostu od kuda smo krenuli u još jednu izviđačku avanturu. Prvi, i najvažniji zadatak, bio je da Betlehemsko svjetlo mira, koje je dan prije, u subotu, stiglo iz Beča u Hrvatsku, zajedno s ostalim odredima Saveza izviđača Hrvatske donesemo u zagrebačku katedralu. Na kraju bogoslužja, Betlehemsko svjetlo mira podijeljeno je svima koju su željeli ponijeti taj simbol ljubavi i mira svojim kućama. Tako smo i mi upalili jedan lampion da bi svjetlo došlo i do naših mjesta – Svetog Martina, Rakovog potoka te u našu školu.

[widgetkit id=”46″ name=”Betlehemsko 19.1.”]

Nakon mise u katedrali, čuvajući naše svjetlo, iskoristili smo priliku boravka u Zagrebu za vrijeme adventa te smo i sami krenuli u „adventiranje“. Prvo smo se popeli na Gornji grad gdje smo zasluženo malo odmorili i potamanili svoje sendviče, čija nam je energija bila itekako potrebna. Nakon kratkog photoshooting-a vrijeme je bilo da se spustimo do Tomislavca i iskušamo se na ledu. Dok su neki iskusno jurili puteljcima Ledenog parka, bilo je i onih koji su prvi puta stali na klizaljke. Tako je Dora bila moja učiteljica ovoga puta i zaslužna je što sam i ja postala klizačica. Kasnije su se u poduku uključili i Roman i Kristina, ali Dora je ohrabrila moje prve korake. Hvala Dora!

Kad smo potrošili svu energije na silne piruete i razne padove da bi izglancali led, bilo je vrijeme za malo odmora uz dobar film. Večer smo proveli u kinu gledajući filmove „Ideš? Idem!“ i „Jumanji: Next level“ uz hrpu kokica.

Vratili smo se kući sretni i radosni, uz očuvan plamen svjetla mira kojeg ćemo i dalje nastojati pronositi svijetom.

Više fotki potražite u albumu na našoj Flickr stranici.

Matea Makarun

[widgetkit id=”47″ name=”Betlehemsko 19.2″]