Polako već postaje tradicija da je zadnja subota u siječnju posvećena društvenim igrama. Četrdesetak članova okupilo se jučer u Društvenom domu u Rakovom Potoku, naoružani različitim igrama, grickalicama i sokovima, spremni za zabavu.

Istraživanja pokazuju da igranje društvenih igara povećava kognitivne sposobnosti, memoriju, smanjuje stres te rizik od različitih mentalnih oboljenja. Treba li čuditi onda što ih mi toliko volimo?

Pictionary, Alias, Jenga, Monopoly, Rizik, Twister, igre iz kućne radinosti, sve se to našlo na repertoaru. Dok se dio istraživača i brđana u kuhinji brinuo za desert, ostali su se rotirali za stolovima kako bi odigrali što je moguće više toga. Bilo je tu i igara koje nikad prije nismo isprobali, pa smo se neizmjerno zabavili otkrivajući pravila.

Smijeha nije nedostajalo, a najviše nas je razveselilo kad smo vidjeli Karla kako na stol iznosi slavnu kantu Linolade. Oni koji nisu bili na zimovanju zabrinuli su se da smo sve pojeli u Delnicama, pa im je laknulo kad su vidjeli da smo kantu samo načeli. Još jednom hvala Kamengradu na najslađem poklonu ikad. A da bi dan učinili još posebnijim, brđani su uz palačinke pripremili i različite dodatke; kekse, kokos, preljeve, banane, baš kao u pravoj palačinkarnici. I nisu nimalo štedili na dodacima. Tako da na kraju nismo ni uspjeli pojesti sve što su ispekli.

Popodne je začas projurilo i bilo nam je žao kad je Helen povikala da je vrijeme za pospremanje Doma i odlazak kućama. Do neke druge zajedničke aktivnosti.

[FAGP id=471]