U subotu, 6. travnja, tradicionalno povodom Svjetskog dana zdravlja, održane su akcije “Igrajmo se zdravo” i “Đeboree” u organizaciji dragih nam prijatelja US “Savski gaj” te OI “N.B.Đebo”.

Nakon kišnog petka, nagrađeni smo suncem okupanim danom kakav se samo poželjeti može. Usprkos maloj tremi, to nas je ispunilo energijom i dobrim raspoloženjem.

36 naših članova, podijeljenih u 8 ekipa, natjecalo se na Đeboree-u, gdje smo imali priliku testirati svoja izviđačka znanja i sposobnosti u 7 različitih disciplina; izviđačka organizacija, prva pomoć, signalizacija, čvorovi, paljenje vatre, šator i zaklon. Velikom djelu naših izviđača ovo je bilo prvo natjecanje u životu tako da su bili vidno uzbuđeni prije samog početka. Neke smo zadatke odradili s lakoćom, a s nekima smo se namučili. Pokazalo se da nam paljenje vatre nije jača strana. Ali kako nijedna ekipa nije uspjela zapaliti vatru, nismo to previše uzeli k srcu.

[widgetkit id=”21″ name=”Đebore 1″]

Odradili smo sve zadatke, pojeli pravi izviđački bažul, počastili se sladoledom i nismo se ni snašli, a već je bilo vrijeme za proglašenje pobjednika. Od naših ekipa najbolji su bili dečki iz “Regoča” koji su osvojili 1. mjesto u Izviđačkoj organizaciji te 1. mjesto u sveukupnom poretku, zaokruživši tako svoju posljednju godinu sudjelovanja na Đeboree-u toliko željenim zlatom.

Ostale su ekipe također ostvarile izvrsne rezultate; “Jagor” je 4. u ukupnom plasmanu, “Malik Tintilinić” 5., “Rutvica” 7., “Potjeh” 9., “Neva Nevičica” 10., “Lutonjica Toporko” 16., a “Stribor” 18. od ukupno 32 ekipe.

Prebrzo je završio još jedan izniman dan tijekom kojeg smo se super zabavili, nasmijali i uživali na svježem zraku u predivnom Parku mladenaca.

[widgetkit id=”22″ name=”Đebore 2″]

Više fotografija možete pronaći na našem Flickr računu.