Hogwarts vikend u Delnicama

Baš kao u pravoj Harry Potter priči, team building volontera OI Okić započeo je problemima stvorenim od strane Onoga-čije-se-ime-ne-smije-izgovoriti. No, zahvaljujući spremnosti, želji i dobroj volji, sve su poteškoće brzo otklonjene i tako je 16. ožujka započelo putovanje prema Delnicama, jednom tematskom vikendu i godišnjoj skupštini Odreda.
Na putu do Delnica prva stanica bio je bistro Kamačnik, na ušću istoimenog potoka u rijeku Dobru. Razbudili smo se uz kavu te službeno započeli dan, a kako drugačije nego fotkanjem na ulazu u kanjon ?

Sljedeća je postaja bila dvorac Stara Sušica, kako bi što bolje dočarali pravo Hogwarts ozračje. Uz malo čudnih pogleda pokojeg prolaznika, ali i dobrog fotooka našeg Romana, dobili smo fotografije koje ćemo s ponosom pokazivati svim našim prijateljima.

Dolaskom u Delnice, nakon okrepe ručkom, započeli smo s planiranim aktivnostima. Naravno, prva točka bila je raspodjela sudionika u domove. Razredbeni klobuk dobro je pogledao u naše glave i svakom domu dodijelio pravog borca. Tako su Vera i Pero postali ponosni članovi doma Hufflepuff, Eva i Davor doma Gryffindor, Martina i Matea doma Ravenclaw, a Ingrid i Marija doma Slytherin.

Zatim je Roman neke podučio, a neke samo podsjetio kako se određuje azimut i kontraazimut. To nam je dobro došlo jer nas je čekala potraga za čudesnim zvijerima u “minskom polju” koje su sve ekipe uspješno skupile u parku grada Delnica. Neke su ekipe u toj orijentaciji bile malo snalažljivije i brže te tako osvojile i prve galeone u borbi za domski kup. Uz ponavljanje vezanja čvorova odigrali su se i čarobnjački dueli, koji su svima nama donijeli puno smijeha.

U kasnijim popodnevnim satima održana je godišnja skupština Odreda izviđača Okić kojom je predsjedavao Roman Avdagić. Na skupštini je bio predstavljen rad Odreda u 2018. godini, prikazan je financijski izvještaj te su izrečeni planovi za rad i financiranje Odreda u 2019. godini. Skupština je završila s puno smijeha zbog resica koje su otvorile puno ideja za nove uniforme izviđača za koje vjerujemo da bi bile dobro upamćene (poput hudica sa šišmiš rukavima s kojih vise resice :P).

Posljednja aktivnost subote bila je “Escape room” koje su osmislile Helen i Vera. Otkrivajući sedam horkruksa i krajnje rješenje, saznali smo zašto Karlo ima trojku iz engleskog jezika 😀 Prije spavanja, podmladak, a i neki stariji, dobili su poduku u kartanju Bele.

Nedjeljno jutro bilo je puno kreativnosti jer je bilo vrijeme da si učenici Hogwartsa naprave svoje čarobne štapiće. Tako su nastali štapići koji dobro usmjeravaju Ingrid i štapići s ekstremitetima na nekim diskutabilnim mjestima 😀 Svatko od nas izvukao je i svog patronusa da nas čuvaju od svih zlih sila.

Borba za domski pokal također se nastavila kroz igre prenošenja paukova, aliasa, Potter ponga i tzv. Whispering Challengea. Alias (u revijalnom tonu) nam je donio novu verziju Smogovaca, u kojem se javljaju izvanzemaljci koji čiste smeće, a Whispering Challenge novi kod za “Volim te!” – Voldemort!

Ta silna kreativnost iznjedrila je i novi moto Kluba brđana; “Nekom karma, nekom sarma.”?

Poslije ručka došlo je vrijeme za proglašenje pobjednika. Pobjedu je, u veoma napetoj borbi do kraja, ovaj put odnio dom Slytherin.

Druženje je završilo kavom u centru Delnica i odlaskom kućama. Team building za poželjeti i vikend koji ćemo dugo pamtiti.

[FAGP id=534]