SAMOBOR JE LEPA VAROŠ

Tijekom ovakvih prekrasnih dana, itekako postajemo svjesni istinitosti ove narodne pjesmice. A uživanje u ljepotama našeg grada omogućio nam je Odred izviđača “Samobor” organizacijom Jesenskih igara poletaraca. I iako mi više nismo poletarci, zaključili smo da nikad nisi prestar za uživanje u dobrim igrama, pa smo vrlo rado ponovno sudjelovali.

Podijeljeni u dvije ekipe, žensku ekipu “Kokićke” i mušku ekipu “Bosoc”, naši su se mlađi izviđači izvrsno zabavili na kontrolkama koje su bile razmještene po cijelom Samoboru. Naučili su pikulati, novu igru s “Jastreb i kvočka” te zanimljivu igru s drvenim žetonima. Bilo je napeto na kontrolnoj stanici gdje su krastavac pomoću gumice i špagica morali spustiti u staklenku, kao i na onoj gdje su igrali otimanje marama jedni protiv drugih.

JIP004
JIP007
JIP005
JIP012

Cijelim putem pjevali smo izviđačke pjesmice na čuđenje, ali i radost svih prolaznika koji su nas sa zanimanjem gledali. Najveći hitovi bili su “U šumi pod borom” i “Smoky”. Ako su postojali ljudi u Samoboru koji ih nikad prije nisu čuli, sad zasigurno znaju sve stihove :D. Naravno, iskoristili smo svaku priliku za cool zajedničke fotke.

JIP001
JIP003
JIP002
JIP006

Čak ni nakon što smo prošli cijelu stazu, nije im bilo dosta igara te su poslije obilnog ručka “Deca” organizirala svoj mini turnir u otimanju marama.

A kakav bi to bio dan u Samoboru bez sladoleda iz slastičarnice “Nebi”? Malo je reći da smo okupirali “Nebi” i potamanili gotovo sav sladoled koji je bio u ponudi.

Poslije zatvaranja vratili smo se do Bunkera gdje su naši članovi neizmjerno uživali penjući se i spuštajući po rampi za bicikle i skejtove. Prije nego što su roditelji došli po njih, svojim su je pozadinama izglancali do najvišeg sjaja. Sjajnija nije bila ni kad su je tek postavili :P.

JIP011
JIP008
JIP013
JIP010

Tako je završila još jedna zanimljiva akcija te s nestrpljenjem očekujemo sljedeći vikend i proslavu odredskog roćkasa.

Veliko hvala Josipi koja je bila odrasla pratnja ekipi “Kokićke”, kao i našim mladim, novim predvodnicama Mariji, Marti L.L. te Marti P.

Više fotki možete pronaći na odredskoj Flickr stranici.

Helen

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa