SAMOBOR JE LEPA VAROŠ

Tijekom ovakvih prekrasnih dana, itekako postajemo svjesni istinitosti ove narodne pjesmice. A uživanje u ljepotama našeg grada omogućio nam je Odred izviđača “Samobor” organizacijom Jesenskih igara poletaraca. I iako mi više nismo poletarci, zaključili smo da nikad nisi prestar za uživanje u dobrim igrama, pa smo vrlo rado ponovno sudjelovali.

Podijeljeni u dvije ekipe, žensku ekipu “Kokićke” i mušku ekipu “Bosoc”, naši su se mlađi izviđači izvrsno zabavili na kontrolkama koje su bile razmještene po cijelom Samoboru. Naučili su pikulati, novu igru s “Jastreb i kvočka” te zanimljivu igru s drvenim žetonima. Bilo je napeto na kontrolnoj stanici gdje su krastavac pomoću gumice i špagica morali spustiti u staklenku, kao i na onoj gdje su igrali otimanje marama jedni protiv drugih.

[widgetkit id=”32″ name=”JIP1″]

Cijelim putem pjevali smo izviđačke pjesmice na čuđenje, ali i radost svih prolaznika koji su nas sa zanimanjem gledali. Najveći hitovi bili su “U šumi pod borom” i “Smoky”. Ako su postojali ljudi u Samoboru koji ih nikad prije nisu čuli, sad zasigurno znaju sve stihove :D. Naravno, iskoristili smo svaku priliku za cool zajedničke fotke.

[widgetkit id=”33″ name=”JIP2″]

Čak ni nakon što smo prošli cijelu stazu, nije im bilo dosta igara te su poslije obilnog ručka “Deca” organizirala svoj mini turnir u otimanju marama.

A kakav bi to bio dan u Samoboru bez sladoleda iz slastičarnice “Nebi”? Malo je reći da smo okupirali “Nebi” i potamanili gotovo sav sladoled koji je bio u ponudi.

Poslije zatvaranja vratili smo se do Bunkera gdje su naši članovi neizmjerno uživali penjući se i spuštajući po rampi za bicikle i skejtove. Prije nego što su roditelji došli po njih, svojim su je pozadinama izglancali do najvišeg sjaja. Sjajnija nije bila ni kad su je tek postavili :P.

[widgetkit id=”34″ name=”JIP3″]

Tako je završila još jedna zanimljiva akcija te s nestrpljenjem očekujemo sljedeći vikend i proslavu odredskog roćkasa.

Veliko hvala Josipi koja je bila odrasla pratnja ekipi “Kokićke”, kao i našim mladim, novim predvodnicama Mariji, Marti L.L. te Marti P.

Više fotki možete pronaći na odredskoj Flickr stranici.

Helen