Još jednu smo subotu proveli družeći se s izviđačkim prijateljima iz raznih dijelova Hrvatske. Ovoga puta to su nam omogućili članovi Odreda izviđača “Kalnik” iz Križevaca koji su organizirali tradicionalno 22. Jesensko okupljanje izviđača.

Dan nije započeo baš veselo. Naime, kasnio nam je vlak, te je vrlo brzo postalo očito kako nećemo stići na akciju u dogovoreno vrijeme. No nismo se dali obeshrabriti čak ni kad je putem vani počela padati kiša. I bili smo u pravu, jer nas je u Križevcima dočekalo lijepo vrijeme i mnoštvo starih prijatelja.

Podijelili smo se u dvije ekipe “Heleniste” i “Endermene” i krenuli na stazu po Križevcima. Neki su obišli i vidjeli više grada od predviđenog, ali to nije pokvarilo dobro raspoloženje i zabavu. Signalizirali smo, vezali čvorove, podizali šator, rješavali test znanja, tražili sakrivene žigove. Sati su samo projurili i nismo se ni snašli, a staza je bila gotova.

[widgetkit id=”39″ name=”Kalnik2019-1″]

Poslije prefinog ručka, uslijedile su igre ispred odredskih prostorija OI “Kalnik”. A i sunce nas je počastilo u svom svojem sjaju. Otimanje marama i Crna kraljica s ključevima bili su glavni hit. A posebice nas je razveselilo što su nam se u igrama koje smo mi započeli pridružili i ostali sudionici.

Prebrzo je došlo zatvaranje. Bili smo tužni, jer je to značilo kraj ove lijepe akcije. Ali tugu je ubrzo zamijenilo neizmjerno veselje kad smo saznali da smo napravili sjajan rezultat u nekoliko različitih disciplina; “Endermeni” su osvojili 2. mjesto u vezanju čvorova, signalizaciji i podizanju šatora, a “Helenisti” 2. mjesto u ispitu znanja, 1. mjesto u vezanju čvorova i 1. mjesto u podizanju šatora. Sreća je bila tim veća jer su to prve nagrade koje su članovi patrole “Svarožić” ikad osvojili na nekoj akciji.

A kako najbolje zaokružiti divan dan? Sladoledom, naravno 😊. Doslovce smo poharali najbližu slastičarnicu. Pritom smo imali priliku pogledati i dvije svadbe koje su se odvijale u obližnjoj crkvi.

[widgetkit id=”40″ name=”Kalnik2019-2″]

U povratku opet nije išlo sve po planu, jer je naš vlak kasnio. Ponovno. Srećom, iz drugog je smjera naišla još jedna linija za Zagreb, pa smo se vratili u relativno planiranom vremenu.

Još jednom velika zahvala Odredu izviđača “Kalnik” iz Križevaca što su nam omogućili ovako lijep dan.

Više fotki, kao i uvijek, možete pronaći u albumu na našoj Flickr stranici.

Helen