Ovog smo se ljeta imali priliku osamostaliti na logoru u Bijelniku blizu Petrinje. Logor je trajao od 12. do 24. srpnja, a proveli smo ga zajedno s prijateljima iz Turopoljske udruge skauta “TUR” iz Velike Gorice.

Prijepodneva smo provodili na radionicama i raznim aktivnostima. Posjetili smo obližnju spilju te imali radionice o meteorologiji i fotografiji. Uz sve te aktivnosti, imali smo i različita zaduženja; dežurstvo u kuhinji, noćno dežurstvo, dežurstvo u krugu i u sanitarnom čvoru.

Oko 11 sati svaka je patrola otišla po užinu te započela spremati ručak. SAMOSTALNO! Spremanje ručka trajalo je do 15 sati, a zatim je slijedilo pranje posuđa koje nikome nije bilo drago. Strogi odmor završavao bi oko 16 sati (no voljeli smo ga produživati do 17 sati :)).

Poslijepodne su nas obično čekali zabavni poligoni (ponekad vodeni, ponekad suhi) koje su za nas pripremili stariji voditelji iz TUR-a.

Cjelokupnoj zabavi pridonijele su i naše raspjevane žabe od kojih noću nismo mogli zaspati. Također smo uživali popravljajući ogradu i obnavljajući stari parkić u humanitarne svrhe. Najljepši dio dana bio je KZP uz logorsku vatru i razne pjesmice.

Na ovom smo se logoru zabavili, ali uz to i naučili mnoštvo novih stvari te stekli nova prijateljstva. Nestrpljivo iščekujemo sljedeći logor.

Više fotki možete pronaći na našoj Flickr stranici, a video s logora na OVOM linku.

Marija i Marta P.