Izlet u Zagreb, kojemu je primarni cilj preuzimanje Betlehemskog svjetla mira u Zagrebačkoj katedrali, već godinama tradicionalno organiziramo prema istoj formuli; šetnja najljepšim Adventskim sajmom u Europi, susret s našim izviđačkim prijateljima iz cijele Hrvatske na dogovorenom mjestu okupljanja, svečana povorka do katedrale, Sveta misa, preuzimanje Svjetla, odlazak na klizanje u Ledeni park, odlazak u kino u Branimir centru. Netko će se vjerojatno zapitati kako nam to ne dosadi svake godine, ali ima nečega čarobnoga u toj predvidljivosti i mi to jako volimo. Uostalom, zašto mijenjati formulu koja svaki put daje izvrsne rezultate.

Zbog toga smo i ove godine nastavili u tradicionalnom tonu. Nakon photo sessiona po Gornjem gradu, prošetali smo do Europskog trga gdje su se lagano počeli okupljati dragi nam prijatelji iz svih dijelova Hrvatske. Taman smo se uspjeli pozdraviti sa svima koje znamo kad je svečana povorka krenula put katedrale. Ne smijemo zaboraviti da su naše Gabi i mala Marija, dok smo čekali povorku da krene, dobile čast dati izjavu za HRT.

Vjesti HTV-a

Poslije Svete mise preuzeli smo Svjetlo za naš kraj te se uputili u Ledeni park na klizanje. Sat vremena na ledu prošlo je i prebrzo. Jedva da smo svi stigli pozirati Romanu koji nas je neumorno fotkao cijelo vrijeme.

Potom smo se uputili u Branimir centar. Prvo iznenađenje koje su na Roman, Dora i Helen priredili bilo je da idemo na 3D projekciju “Aquamana”, što je posebice razveselilo one među nama koji još nikad nisu gledali film u 3D-u.

Da nam ne bi bilo previše dosadno dok smo čekali film da počne, Helen nam je pripremila nagradni Superhero kviz. Neke su ekipe rasturile u kvizu pokazavši zavidno znanje, a neki se nisu baš iskazali, ali nadamo se kako će im to biti poticaj da pogledaju neke od filmova o superherojima. Bilo je i puno smiješnih odgovora koji su jako nasmijali Helen, Doru i Romana. Na kraju je samo za jedan bod pobjeda izmakla ekipi “Pitaj nekog drugog”. “Štreberi”, u sastavu Dominik, David mlađi, Dora i Sara F. briljirali su s osvojenih 26 od mogućih 30 bodova. Pobjeda je bila još slađa kad su saznali da će svatko od njih za nagradu dobiti kokice i sok.

Film je neke oduševio više, neke manje, ali svi smo se dobro zabavili i nasmijali.

Nažalost, svemu lijepom brzo dođe kraj. Tako je i nama dan projurio i prije nego smo se snašli već smo bili u tramvaju koji nas je vozio na Savski most, stajalište našeg autobusa za povratak kući. U tramvaju smo odlučili prekratiti vrijeme pjevanjem izviđačkih pjesmica. Nadamo se da ljudi, koji su mahnito počeli izlaziti na sljedeće dvije stanice, nisu to učinili samo zato je im se naše pjevanje nije svidjelo. Ono, znamo da ne zvučimo baš k’o AKA Crescendo, ali nismo valjda toliko loši 😛

Sve u svemu jedan divan dan koji će nam dugo ostati u lijepom sjećanju.

A sad se treba primiti posla i odnijeti Betlehemsko svjetlo u sve dogovorene župe.

[FAGP id=439]